Blog: 7 voordelen van Power Automate

7 voordelen van Power Automate

Kim Lucassen – 28 maart 2023

Wat kan Power Automate voor uw organisatie betekenen?

Bent u geïnteresseerd in het optimaliseren van uw bedrijfsprocessen en het besparen van tijd en geld? Dan is Power Automate vast ook voor uw organisatie een waardevolle tool. Automatisering wordt een steeds belangrijker onderdeel van de huidige bedrijfsvoering en Power Automate is een tool die uw organisatie hierbij kan helpen.

Power Automate biedt een verscheidenheid aan mogelijkheden om werkstromen en repetitieve taken te automatiseren, zoals het versturen van meldingen of e-mails, het goedkeuren van aanvragen, het verwerken van facturen, het automatisch uploaden van bestanden en het genereren van rapporten.

Bent u nog niet overtuigd van wat Power Automate voor uw organisatie kan betekenen? Lees hieronder dan 7 voordelen voor uw organisatie om Power Automate wel te gebruiken.

 

Innovatie

7 voordelen van Power Automate

  1. Het vergoot de efficiëntie van werken

Power Automate helpt organisaties bij het automatiseren van repetitieve taken en workflows, wat vaak tot een aanzienlijke verbetering van de efficiency van organisaties leidt. Door het gebruik van Power Automate kunnen medewerkers zich richten op meer belangrijkere taken en hun productiviteit verhogen.

De productiviteit wordt onder andere verhoogt door:

  • Vermindering van handmatig werk

Taken worden op een consistente manier uitgevoerd, wat zorgt voor een kleinere kans op fouten dan bij handmatig werk.

  • Minder dubbele handelingen

Met Power Automate kunt u een workflow maken die meerdere stappen omvat, zoals het verzamelen van gegevens uit verschillende bronnen, het valideren van gegevens, het uitvoeren van een actie en het sturen van een melding. Als deze workflow eenmaal is gemaakt en geconfigureerd, kan deze worden geactiveerd met een enkele trigger, zoals een e-mail, een nieuw bestand of een wijziging in een database.

  1. Besparing van tijd

Het goedkeuren van aanvragen neemt vaak veel tijd in beslag. Met Power Automate kan uw organisatie dit proces automatiseren zonder menselijke tussenkomst. Dit verkort de doorlooptijd aanzienlijk. Ook handmatige taken zoals het invoeren van gegevens in verschillende systemen en het verzenden van e-mails kosten vaak veel tijd en kunnen sneller uitgevoerd worden door ze te automatiseren met Power Automate.

  1. Besparing van kosten

Door taken en bedrijfsprocessen te automatiseren kan uw organisatie kosten besparen op zaken zoals personeel, papier, drukwerk en andere operationele kosten. Dit kan weer resulteren in een betere ROI.

  1. Verhoogde flexibiliteit

Met Power Automate kunt u workflows eenvoudig aanpassen en opnieuw configureren zonder dat u veel tijd en middelen nodig heeft. Hierdoor bent u als organisatie flexibeler en wendbaarder en kunt u sneller inspelen op veranderingen in de markt, behoeften van de klant en behoeften in uw organisatie.

  1. Betere naleving van processen

Met Power Automate kunt u uw bedrijfsprocessen stroomlijnen en standaardiseren, waardoor betere naleving van processen en regelgeving mogelijk is. Power Automate kan tevens automatisch controleprocessen uitvoeren en medewerkers  waarschuwen als er actie ondernomen moet worden.

  1. Integratie met andere tools

Power Automate kan worden geïntegreerd met andere Microsoft-tools zoals Power Apps, Teams, Excel, SharePoint en Dynamics 365, waardoor workflows en processen worden verbeterd en vereenvoudigd.

  1. Betere toegang tot gegevens

Power Automate kan helpen bij het verzamelen en integreren van gegevens uit verschillende bronnen en systemen. Hierdoor kunnen medewerkers beter en sneller beschikken over de informatie die ze nodig hebben om hun werk te doen.

Overtuigd?

Deze krachtige tool helpt uw organisatie dus om efficiënter te werken, kosten te besparen, betere naleving van processen te realiseren, meer flexibiliteit en wendbaarheid te bereiken en een betere toegang tot gegevens te krijgen. Kortom, voldoende voordelen dus voor uw organisatie om te kiezen om met Power Automate te werken.

 

 

Wilt u leren hoe Power Automate werkt en wat het kan betekenen voor uw organisatie?

Wij bieden Power Automate trainingen aan op drie niveaus, zodat u altijd een training op uw eigen niveau kunt volgen. We kunnen deze drie trainingen ook combineren om een training voor u op maat te maken. Naast theorie en een demonstratie, gaat u ook zelf aan de slag aan de hand van een oefenboek.

Meer informatie

 

 

 

Power Automate trainingen

Bent u al bekend met de trainingen van Incompanybrain?