Power Apps

Training Power Apps

Incompany training ~ duur: 1 dagdeel

Microsoft Power Apps is een krachtige tool om eenvoudig gepersonaliseerde zakelijke apps te ontwikkelen en in te zetten binnen uw organisatie. Ook niet-doorgewinterde app ontwikkelaars kunnen op een toegankelijke manier aan de slag met Power Apps. Power Apps is onderdeel van het Microsoft Power Platform en onderdeel van de meeste (zakelijke) Microsoft Office 365 licenties.

Onze manier van werken is fundamenteel anders dan een aantal jaar geleden. Tijd- en plaatsongebonden werken op elk mogelijk device is de nieuwe realiteit. Als u als bedrijf actueel wilt blijven en uw concurrentiepositie wilt behouden of verbeteren, dan is innoveren een absolute must. Apps spelen hierbij een belangrijke rol.

Creëer gepersonaliseerde business apps

Power Apps stelt u in staat om eenvoudig verbindingen te leggen met verschillende (bestaande) databronnen binnen de Microsoft Suite. Dit biedt u de mogelijkheid om op een eenvoudige manier gegevens te raadplegen, in te voeren of te bewerken.

Bouw in deze training meteen uw eerste app

In deze training maakt u kennis met de mogelijkheden die Power Apps te bieden heeft door zelf aan de slag te gaan met een praktijkopdracht. Aan de hand van een herkenbare casus bouwt u in de applicatie-ontwikkelomgeving met een aantal standaard bouwblokken (en een beetje code) uw eigen applicatie. Na afloop van de training heeft u ervaren hoe het is om een low-code applicatie te bouwen en heeft u inzicht in de mogelijkheden om een toepassing in uw eigen (werk) situatie in te zetten.
Incompany training Microsoft Power Apps Incompanybrain

Na deze Power Apps training:

 • Heeft u meer kennis over de mogelijkheden die Power Apps biedt en hoe u dit zelf kunt inzetten;
 • Bent u in staat om een (canvas-)app te creëren aan de hand van een bestaande gegevensbron (SharePoint List);
 • Heeft u inzicht in hoe de Power Apps zijn opgebouwd;
 • Kunt u de Power Apps personaliseren;
 • Weet u inhoud toe te voegen aan uw applicatie;
 • Heeft u een basis gelegd in het gebruik van formules om de eigenschappen van een app te wijzigen;
 • Weet u hoe u een app kunt delen met uw organisatie.

Wilt u deze training met 1 of 2 personen volgen?

Schrijf u dan in voor de training met open inschrijving.

Trainer uit de praktijk

Deze training wordt gegeven door een van de ervaren trainers van MVR Digital Workforce, zoals Lisa Boerdam.

Lisa Boerdam MvR & Partners, trainer Power Automate basis training Incompanybrain

Lisa Boerdam

Lisa is RPA Consultant bij MvR Digital Workforce en ook een ervaren en gecertificeerd RPA Developer met UiPath en Microsoft Power Automate. Met een Master in Aardwetenschappen en een minor in IT heeft ze destijds gekozen voor een baan als consultant bij MvR & Partners om klanten te helpen bij hun digitaliseringsstrategie.

Lisa heeft ruime ervaring met het bouwen van softbots bij o.a. gemeente Arnhem, gemeente Hilversum, Meerinzicht en gemeente Schiedam. Van simpele toepassingen tot zeer geavanceerde softbots. Daarnaast heeft Lisa diverse RPA trainees begeleid en teams bij klanten meegenomen bij hun eerste ervaringen in het gebruik en het bouwen van de softbots.

Programma training Power Apps

Onderstaand programma biedt u voldoende mogelijkheid om het gebruik van Power Apps persoonlijk te ervaren. Door zelf aan de slag te gaan en uw eigen app te bouwen leert u immers het snelst en het best. Voor een incompany training kunnen wij het programma voor uw organisatie op maat maken en afstemmen op uw specifieke wensen, leerbehoefte, kennis niveau en werksituatie.

Blok 1: Introductie in Power Platform/Power Apps

 • Kennismaken met Power Apps
 • Power Apps binnen het Microsoft Power Platform
 • Starten met Power Apps

Blok 2: Praktijkopdracht

Aan de hand van een concrete opdracht en bijbehorende uitleg gaat u aan de slag met het maken van uw eigen applicatie. Het doel van de opdracht is u inzicht te geven in de mogelijkheden die Power Apps te bieden heeft en u te inspireren om zelf verder te experimenteren.

U gaat oefenen met:

 • Een nieuwe app bouwen vanaf een SharePoint List
 • Toevoegen en bewerken van onderdelen in de app
 • Een app testen, publiceren en delen

  Blok 3: inspiratiesessie

  • Praktijkvoorbeelden van Power Apps binnen organisaties;
  • Op welke manier kunt u Power Apps inzetten;
  • Mogelijkheden in relatie tot andere oplossingen, zoals Power Automate;
  • Valkuilen en kansen.

  Doelgroep

  Voor wie is de training Power Apps bestemd?

  Deze trainingPower Apps is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met de mogelijkheden van Power Apps. De training is praktisch van opzet. Deze training is niet bestemd voor programmeurs, IT-techneuten of ontwikkelaars. Kennis van programmeren is niet nodig.

  Benodigdheden voor deze training

  • Een eigen laptop per persoon.
  • De beschikking over een Microsoft Office 365 account voor bedrijven. Desgewenst kunnen deze op verzoek ook (tijdelijk) door MvR Digital Workforce worden geleverd om deel te kunnen nemen.

  Meer informatie over deze training?

  Neem contact op met Kim Lucassen via:
  06 – 83 94 54 99 of stuur een mail naar kim@incompanybrain.nl