Power Apps

Training Power Apps

(Incompany) training ~ duur: 1 dagdeel

Microsoft Power Apps is een krachtige tool om eenvoudig gepersonaliseerde zakelijke apps te ontwikkelen en in te zetten binnen uw organisatie. Ook niet-doorgewinterde app ontwikkelaars kunnen op een toegankelijke manier aan de slag met Power Apps. Power Apps is onderdeel van het Microsoft Power Platform en onderdeel van de meeste (zakelijke) Microsoft Office 365 licenties.

Onze manier van werken is fundamenteel anders dan een aantal jaar geleden. Tijd- en plaatsongebonden werken op elk mogelijk device is de nieuwe realiteit. Als u als bedrijf actueel wilt blijven en uw concurrentiepositie wilt behouden of verbeteren, dan is innoveren een absolute must. Apps spelen hierbij een belangrijke rol.

Creëer gepersonaliseerde business apps

Power Apps stelt u in staat om eenvoudig verbindingen te leggen met verschillende (bestaande) databronnen binnen de Microsoft Suite. Dit biedt u de mogelijkheid om op een eenvoudige manier gegevens te raadplegen, in te voeren of te bewerken.

Bouw in deze training meteen uw eerste app

In deze training maakt u kennis met de mogelijkheden die Power Apps te bieden heeft door zelf aan de slag te gaan met een praktijkopdracht. Aan de hand van een herkenbare casus bouwt u in de applicatie-ontwikkelomgeving met een aantal standaard bouwblokken (en een beetje code) uw eigen applicatie. Na afloop van de training heeft u ervaren hoe het is om een low-code applicatie te bouwen en heeft u inzicht in de mogelijkheden om een toepassing in uw eigen (werk) situatie in te zetten.
Incompany training Microsoft Power Apps Incompanybrain

Na deze Power Apps training:

 • Heeft u meer kennis over de mogelijkheden die Power Apps biedt en hoe u dit zelf kunt inzetten;
 • Bent u in staat om een (canvas-)app te creëren aan de hand van een bestaande gegevensbron (SharePoint List);
 • Heeft u inzicht in hoe de Power Apps zijn opgebouwd;
 • Kunt u de Power Apps personaliseren;
 • Weet u inhoud toe te voegen aan uw applicatie;
 • Heeft u een basis gelegd in het gebruik van formules om de eigenschappen van een app te wijzigen;
 • Weet u hoe u een app kunt delen met uw organisatie.

Reacties van eerdere deelnemers

“Goede training die onder leiding van trainer Nick iets moois wordt”

Jacco, Informatiemanager

“Inspirerende sessie waar nivo/voorkennis niet van toepassing is, dus laagdrempelig”

Jos, Hooft Servicedesk

“Waardevolle sessie. Zeker over de meerdere ICT afdelingen heen waarbij jullie een positieve inbreng op hebben gehad”

Gerrit, Technisch Architect

Trainers uit de praktijk

Deze training wordt gegeven door een of meerdere ervaren trainers van MVR Digital Workforce, zoals Nick Wesseling, Erik Verleg en Jimme van Stuijvenberg.

Nick Wesseling MvR Digital Workforce

Nick Wesseling

Nick is RPA Consultant bij MvR Digital Workforce en heeft al vele klanten, zoals de Rechtspraak en diverse Gemeentes, geholpen met de automatisering van administratieve processen.

De aanpak van Nick is zeer gestructureerd, gedisciplineerd en georganiseerd en hij past dit het liefst toe tijdens het optimaliseren van complexe problemen of processen. Het menselijke aspect van werk komt daar vaak bij te pas en staat hoog bij Nick in het vaandel. Hij is een echte teamspeler en krijgt veel energie van het halen van het maximale uit het team of een trainingsgroep. Middels een training wil hij de kennis van zoveel mogelijk mensen op dit gebied vergroten en organisaties zelf laten ervaren hoe gemakkelijk automatiseren is.

 

Luca Meima MvR Digital Workforce

Erik Verleg

Erik is een RPA Consultant bij MvR Digitale Workforce. Hij is betrokken bij het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen voor diverse klanten.

Erik is zowel gepassioneerd als analytisch, kwaliteiten die hem in staat stellen niet alleen de efficiëntie te verhogen, maar ook om mensen te inspireren en te begeleiden bij de transformatie van hun dagelijkse werkzaamheden. Zijn vermogen om complexe technische concepten begrijpelijk te maken, maakt hem een prettige trainer van Power Automate en Power Apps-trainingen die niet alleen informatief, maar ook boeiend zijn.

Foto Jimme van Stuijvenberg, MvR Digital Workforce

Jimme van Stuijvenberg

Jimme is een gedreven RPA Consultant bij MvR Digital Workforce, met waardevolle werkervaring bij verschillende grote gemeentes en Rijksoverheid. Hij zet zich in om op een toegankelijke manier kennis over te dragen en organisaties te laten ontdekken hoe eenvoudig automatiseren kan zijn.

Op dit moment is Jimme actief bezig met het opzetten van een nieuw project bij de Rijksoverheid, waar hij zijn energie en enthousiasme inzet om vanaf de basis iets nieuws te creëren. Als ontwikkelaar en trainer voor Power Automate en Power Apps trainingen draagt hij bij aan het vergroten van kennis binnen organisaties en inspireert hij anderen om de mogelijkheden van automatisering te verkennen.

 

Programma training Power Apps

Onderstaand programma biedt u voldoende mogelijkheid om het gebruik van Power Apps persoonlijk te ervaren. Door zelf aan de slag te gaan en uw eigen app te bouwen leert u immers het snelst en het best. Voor een incompany training kunnen wij het programma voor uw organisatie op maat maken en afstemmen op uw specifieke wensen, leerbehoefte, kennis niveau en werksituatie.

Blok 1: Introductie in Power Platform/Power Apps

 • Kennismaken met Power Apps
 • Power Apps binnen het Microsoft Power Platform
 • Starten met Power Apps

Blok 2: Praktijkopdracht

Aan de hand van een concrete opdracht en bijbehorende uitleg gaat u aan de slag met het maken van uw eigen applicatie. Het doel van de opdracht is u inzicht te geven in de mogelijkheden die Power Apps te bieden heeft en u te inspireren om zelf verder te experimenteren.

U gaat oefenen met:

 • Een nieuwe app bouwen vanaf een SharePoint List
 • Toevoegen en bewerken van onderdelen in de app
 • Een app testen, publiceren en delen

  Blok 3: inspiratiesessie

  • Praktijkvoorbeelden van Power Apps binnen organisaties;
  • Op welke manier kunt u Power Apps inzetten;
  • Mogelijkheden in relatie tot andere oplossingen, zoals Power Automate;
  • Valkuilen en kansen.

  Doelgroep

  Voor wie is de training Power Apps bestemd?

  Deze trainingPower Apps is bedoeld voor iedereen die wil kennismaken met de mogelijkheden van Power Apps. De training is praktisch van opzet. Deze training is niet bestemd voor programmeurs, IT-techneuten of ontwikkelaars. Kennis van programmeren is niet nodig.

  Benodigdheden voor deze training

  • Een eigen laptop per persoon.
  • Tijdens de training werkt u in een testomgeving Office 365 die speciaal is ingericht voor de training. Elke deelnemer krijgt hier aparte inloggegevens voor.

  Meer informatie over deze training?

  Neem contact op met Kim Lucassen via:
  06 – 83 94 54 99 of stuur een mail naar kim@incompanybrain.nl