Power Automate basis training

Power Automate basis training

Incompany training ~ duur: 1 dagdeel

De focus in deze Power Automate basis training ligt op de werking van Power Automate Cloud en de integratie met andere Office 365 applicaties. Dit zijn de onderdelen die voor de meeste gebruikers toegankelijk en beschikbaar zijn. Voor deze basis training Power Automate is geen voorkennis vereist.

Power Automate training op elk niveau

Wij bieden Power Automate trainingen aan op drie niveaus. Beschikt u al over enige kennis van Power Automate? Bekijk dan ook eens onze Power Automate verdiepingstraining en onze Power Automate advanced training. We kunnen deze drie trainingen ook combineren om een training voor u op maat te maken.

Automatiseer werkstromen zonder programmeerkennis

Microsoft Power Automate is een tooling die door steeds meer bedrijven wordt ingezet om taken op een toegankelijke manier te automatiseren. Met Power Automate kunt u zonder programmeerkennis op een praktische en eenvoudige manier werkstromen maken tussen apps, bestanden en gegevens om tijdrovende taken te automatiseren.

Door terugkerende handmatige taken met Power Automate te automatiseren bespaart u niet alleen tijd en kosten, maar u reduceert ook de kans op menselijke fouten en u behoudt grip op uw processen.

Robotiseer uw eigen proces

In deze training maakt u kennis met de beginselen van RPA en Power Automate. Allereerst kijken we naar de rol die RPA binnen organisaties kan spelen en welke positie Microsoft Power Automate daarbinnen inneemt. U leert hoe Power Automate werkt en voor welke situaties u dit kunt toepassen. Tevens gaat u zelf aan de slag met het robotiseren van een eigen (overzichtelijk) proces. Na afloop van deze training heeft u ervaren hoe het is om zelf een workflow te bouwen. U heeft ontdekt welke mogelijkheden er zijn en in welke persoonlijke (werk)situaties een geautomatiseerde oplossing mogelijk is.

Power Automate trainingen

Na deze Power Automate basis training:

 • Heeft u meer kennis over de ontwikkelingen op het gebied van RPA en de positie van Power Automate daarbinnen;
 • Bent u vertrouwd met de omgeving van Power Automate Cloud;
 • Weet u wat connectoren en sjablonen zijn en hoe die gebruikt kunnen worden;
 • Heeft u een eigen (kleine) toepassing gebouwd;
 • Weet u wat een trigger is en hoe u deze kunt gebruiken;
 • Heeft u gewerkt met de basisfuncties van enkele Office-connectoren, zoals Outlook, OneDrive en Teams.

Programma Power Automate basis training

Onderstaand programma biedt een overzicht van de onderwerpen die aan bod komen in deze Power Automate basis training. Naast deze basis training bieden we ook een Power Automate verdiepingstraining en een Power Automate advanced training aan. Voor een incompany training maken wij ook graag een programma op maat voor u uit de programma’s van deze drie trainingen, zodat de training perfect aansluit op uw specifieke wensen, kennisbehoefte en kennisniveau.

Blok 1 - Introductie Robotic Process Automation

 • Wat is RPA?
 • De (veranderende) wereld van AI en RPA
 • Recente ontwikkelingen
 • De toegevoegde waarde voor uw organisatie

 

Praktijkcase training Intelligent Process Automation

Blok 2 - Demonstratie: De werking van Power Automate (basis)

 • De werkomgeving van Power Automate
 • Connectoren en sjablonen
 • De ontwikkelmodus: bouwen in Power Automate
 • Gebruik van triggers
Incompany training RPA in Business van Incompanybrain

Blok 3 - Praktijkopdracht 'Uw eigen workflow bouwen'

Aan de hand van een oefenboek met een concrete opdracht en bijbehorende uitleg bouwt u middels een overzichtelijke praktijkcase een workflow. De opdracht bevat voldoende handreikingen om zelfstandig de belangrijkste concepten en technieken eigen te maken. Voor de snelle bouwer zijn er naderhand voldoende verdiepingsonderwerpen om te onderzoeken.

Reacties van deelnemers

De training was leuk, uitdagend en moeilijk, maar werd heel ontspannen gedaan door de trainers.

Rinske, Functioneel beheerder

“Een training met heldere instructie én realistische praktijopdrachten in één gecombineerd”

Marit, HR Officer

“Informeel en ontspannen training met persoonlijke aandacht en ondersteuning”

Patricia, Formule coördinator

Prima introductie training op leuke manier gegeven.

Laurens, Projectleider ICT

Trainers uit de praktijk

Deze training wordt gegeven door ervaren trainers van MvR Digital Workforce zoals Nick Wesseling en Luca Meima.

Nick Wesseling MvR Digital Workforce

Nick Wesseling

Nick is RPA Consultant bij MvR Digital Workforce en heeft al vele klanten, zoals de Rechtspraak en diverse Gemeentes, geholpen met de automatisering van administratieve processen.

De aanpak van Nick is zeer gestructureerd, gedisciplineerd en georganiseerd en hij past dit het liefst toe tijdens het optimaliseren van complexe problemen of processen. Het menselijke aspect van werk komt daar vaak bij te pas en staat hoog bij Nick in het vaandel. Hij is een echte teamspeler en krijgt veel energie van het halen van het maximale uit het team of een trainingsgroep. Daarom is Nick ook een van de ontwikkelaars en trainers van onze Power Automate en Power Apps trainingen. Middels een training wil hij de kennis van zoveel mogelijk mensen op dit gebied vergroten en organisaties zelf laten ervaren hoe gemakkelijk automatiseren is.

Luca Meima MvR Digital Workforce

Luca Meima

 Luca is werkzaam als consultant en developer bij MvR Digital Workforce met ervaring bij uiteenlopende klanten. Van grote bedrijven en organisaties als NBC Universal, UWV en omgevingsdiensten, tot kleinere gemeenten als Woerden en Dronten. Waar ze ook te werk gaat, Luca houdt ervan om de beste oplossingen te vinden voor een werkende digitale assistent.

Luca is een kritische denker met brede interesses, van geschiedenis en taalwetenschap tot programmeren in Python. Ook binnen haar werk pakt Luca graag verschillende dingen op: bouwen in zowel Uipath als Power Automate, het geven van trainingen en nieuwe collega’s ondersteunen bij hun eerste weken op werkvloer. Verder is ze graag maatschappelijk betrokken en geeft ze training aan kwetsbare basisschoolkinderen om hun digitale vaardigheden te vergroten.

Doelgroep

Voor wie is deze Power Automate basis training bestemd?

Deze cursus is voor iedereen die interesse heeft in robotisering en proces automatisering en wil leren hoe u processen robotiseert in Power Automate.

Voor deze training hoeft u over geen specifieke voorkennis te beschikken.

Meer informatie over deze training?

Neem contact op met Kim Lucassen via:
06 – 83 94 54 99 of stuur een mail naar kim@incompanybrain.nl

Benodigdheden voor deze cursus:

 • Een eigen laptop per persoon.
 • Tijdens de training werkt u in een testomgeving Office 365 die speciaal is ingericht voor de training. Elke deelnemer krijgt hier aparte inloggegevens voor.