Power Automate advanced training

Power Automate advanced training

Incompany training voor gevorderden ~ duur: 1 dagdeel

De focus in deze training ligt op de werking van Power Automate Cloud en de integratie met andere Office 365 applicaties. Dit zijn de onderdelen die voor de meeste gebruikers toegankelijk en beschikbaar zijn. Voor deelname aan deze training voor gevorderden dient u al ervaring met Power Automate  te hebben.

Power Automate training op elk niveau

Wij bieden Power Automate trainingen aan op drie niveaus. Beschikt u nog over onvoldoende kennis van Power Automate? Bekijk dan onze Power Automate basis training en onze Power Automate verdiepingstraining. Voor een incompany training maken wij ook graag een programma op maat voor u uit de programma’s van deze drie trainingen, zodat de training perfect aansluit op uw specifieke wensen, kennisbehoefte en kennisniveau.

Power Automate voor gevorderden

In deze training verkent u diepgaand de mogelijkheden (en beperkingen) van Power Automate. Allereerst kijken we naar de organisatorische en beleidsmatige inkadering van RPA. Wanneer robots een structurele en mogelijk zelfs kritische functie gaan vervullen binnen uw bedrijfsprocessen, moet uw organisatie zich daar ook toe verhouden. Welke mensen gaan dit doen, wie beheert dit en waar liggen welke verantwoordelijkheden?

Vervolgens leert u wat de mogelijkheden zijn om in de workflow meer te doen met met expressies, formules en variabelen. Dit is een krachtig, maar iets minder direct toegankelijk onderdeel van Power Automate. Daarnaast behandelen we scenario’s waarbij de inzet van Power Automate breder kan worden ingezet in bedrijfsprocessen, door bijvoorbeeld een combinatie te maken met Power Apps of met Goedkeuringen. Ook kijken we naar nieuwe ontwikkelingen zoals het gebruik van AI Builder en ChatGPT voor het maken van nieuwe toepassingen.

Effectief inzetten van Power Automate

Hoewel deze training dus zeker niet alleen over ‘code’ gaat, komen er wel meer ingewikkelde onderwerpen en uitwerkingen aan bod. De training gaat tevens over een manier van denken om de beschikbare technologie van onder andere Power Automate zo effectief mogelijk in te zetten voor uw organisatie. De training geeft tevens een doorkijk naar nieuwe ontwikkelingen op het gebied van AI, met daarbij praktische tips, do’s en dont’s.

 

 

Power Automate advanced training,Incompanybrain

Na deze Power Automate advanced training:

 • Heeft u geleerd hoe u de inzet van RPA organisatorisch en beleidsmatig vorm kunt geven en wat daarbij de belangrijke aandachtspunten en risico’s zijn;
 • Bent u vertrouwd geraakt met het gebruik van expressies, om dynamische inhoud te combineren, te werken met data, formules, checks, et cetera;
 • Heeft u (globaal) gezien hoe Power Apps werkt en op welke manieren u dit kunt combineren met Power Automate en andere Office toepassingen;
 • Heeft u handvaten gekregen om zelf aan de slag te gaan met meer end-to-end automatiseringsoplossingen met behulp van de beschikbare middelen in Microsoft Office.
 • Bent u bekend met do’s en dont’s op het gebied van nieuwe ontwikkelingen van AI, zoals het gebruik van AI Builder en ChatGPT.

Programma Power Automate advanced training

Blok 1 - RPA embedden binnen de organisatie

 • Een RPA-team in uw organisatie?
 • Beleidsmatige inkadering van RPA
 • Governance en security

 

Praktijkcase training Intelligent Process Automation

Blok 2 - Demonstratie: De werking van Power Automate (advanced)

 • Het gebruik maken van expressies
 • Variabelen aanmaken en gebruiken in de flow
 • Werken met stringmanpulatie, matrixvariabelen, datum/tijd, etc.
Incompany training RPA in Business van Incompanybrain

Blok 3 - Praktijkopdracht 'Een geavanceerde workflow bouwen'

Aan de hand van een oefenboek met een concrete opdracht en bijbehorende uitleg oefent u de besproken onderdelen. Zo leert u hoe expressies en variabelen gebruikt kunnen worden en welke eigenaardigheden en voordelen dat kent. Door de oefeningen leert u zich de besproken concepten en technieken eigen te maken en (veelvoorkomende) problemen te herkennen.

Incompany training RPA in Business van Incompanybrain

Blok 4 - Automatisering naar een hoger niveau

 • Verkenning Microsoft Power Apps
 • End- to-end automatisering middels slimme combinaties
 • Het onderdeel Goedkeuringen
 • Bespreking restpunten en uitdagingen
 • Tips, do’s en dont’s nieuwe ontwikkelingen AI ( zoals het gebruik van AI Builder en ChatGPT)

Reacties van deelnemers

De training was leuk, uitdagend en moeilijk, maar werd heel ontspannen gedaan door de trainers.

Rinske, Functioneel beheerder

Heel waardevol.

Teus, Applicatiebeheerder

“Informeel en ontspannen training met persoonlijke aandacht en ondersteuning”

Patricia, Formule coördinator

“Duidelijke uitleg en goed georganiseerd”

Emile, Category manager

Trainers uit de praktijk

Deze training wordt gegeven door ervaren trainers van MvR Digital Workforce zoals Nick Wesseling, Erik Verleg en Jimme van Stuijvenberg.

Nick Wesseling MvR Digital Workforce

Nick Wesseling

Nick is RPA Consultant bij MvR Digital Workforce en heeft al vele klanten, zoals de Rechtspraak en diverse Gemeentes, geholpen met de automatisering van administratieve processen.

De aanpak van Nick is zeer gestructureerd, gedisciplineerd en georganiseerd en hij past dit het liefst toe tijdens het optimaliseren van complexe problemen of processen. Het menselijke aspect van werk komt daar vaak bij te pas en staat hoog bij Nick in het vaandel. Hij is een echte teamspeler en krijgt veel energie van het halen van het maximale uit het team of een trainingsgroep. Middels een training wil hij de kennis van zoveel mogelijk mensen op dit gebied vergroten en organisaties zelf laten ervaren hoe gemakkelijk automatiseren is.

 

Luca Meima MvR Digital Workforce

Erik Verleg

Erik is een RPA Consultant bij MvR Digitale Workforce. Hij is betrokken bij het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen voor diverse klanten.

Erik is zowel gepassioneerd als analytisch, kwaliteiten die hem in staat stellen niet alleen de efficiëntie te verhogen, maar ook om mensen te inspireren en te begeleiden bij de transformatie van hun dagelijkse werkzaamheden. Zijn vermogen om complexe technische concepten begrijpelijk te maken, maakt hem een prettige trainer van Power Automate en Power Apps-trainingen die niet alleen informatief, maar ook boeiend zijn.

Foto Jimme van Stuijvenberg, MvR Digital Workforce

Jimme van Stuijvenberg

Jimme is een gedreven RPA Consultant bij MvR Digital Workforce, met waardevolle werkervaring bij verschillende grote gemeentes en Rijksoverheid. Hij zet zich in om op een toegankelijke manier kennis over te dragen en organisaties te laten ontdekken hoe eenvoudig automatiseren kan zijn.

Op dit moment is Jimme actief bezig met het opzetten van een nieuw project bij de Rijksoverheid, waar hij zijn energie en enthousiasme inzet om vanaf de basis iets nieuws te creëren. Als ontwikkelaar en trainer voor Power Automate en Power Apps trainingen draagt hij bij aan het vergroten van kennis binnen organisaties en inspireert hij anderen om de mogelijkheden van automatisering te verkennen.

 

Doelgroep

Voor wie is deze Power Automate advanced training bestemd?

Deze training is bestemd voor iedereen die interesse heeft in robotisering en proces automatisering en de specifieke mogelijkheden in Power Automate wil leren kennen. Voor deze training voor gevorderden dient u al ervaring te hebben met Power Automate. 

Meer informatie over deze training?

Neem contact op met Kim Lucassen via:
06 – 83 94 54 99 of stuur een mail naar kim@incompanybrain.nl

Benodigdheden voor deze cursus:

 • Een eigen laptop per persoon.
 • Tijdens de training werkt u in een testomgeving Office 365 die speciaal is ingericht voor de training. Elke deelnemer krijgt hier aparte inloggegevens voor.