Power Automate advanced training

Power Automate advanced training

Incompany training voor gevorderden ~ duur: 1 dagdeel

De focus in deze training ligt op de werking van Power Automate Cloud en de integratie met andere Office 365 applicaties. Dit zijn de onderdelen die voor de meeste gebruikers toegankelijk en beschikbaar zijn. Voor deelname aan deze training voor gevorderden dient u al ervaring met Power Automate  te hebben.

Power Automate training op elk niveau

Wij bieden Power Automate trainingen aan op drie niveaus. Beschikt u nog over onvoldoende kennis van Power Automate? Bekijk dan onze Power Automate basis training en onze Power Automate verdiepingstraining. We kunnen deze drie trainingen ook combineren om een training voor u op maat te maken.

Power Automate voor gevorderden

In deze training verkent u diepgaand de mogelijkheden (en beperkingen) van Power Automate. Allereerst kijken we naar de organisatorische en beleidsmatige inkadering van RPA. Wanneer robots een structurele en mogelijk zelfs kritische functie gaan vervullen binnen uw bedrijfsprocessen, moet uw organisatie zich daar ook toe verhouden. Welke mensen gaan dit doen, wie beheert dit en waar liggen welke verantwoordelijkheden?

Vervolgens leert u wat de mogelijkheden zijn om in de workflow meer te doen met met expressies, formules en variabelen. Dit is een krachtig, maar iets minder direct toegankelijk onderdeel van Power Automate. Daarnaast behandelen we scenario’s waarbij de inzet van Power Automate breder kan worden ingezet in bedrijfsprocessen, door bijvoorbeeld een combinatie te maken met Power Apps of met Goedkeuringen.

Effectief inzetten van Power Automate

Hoewel deze training dus zeker niet alleen over ‘code’ gaat, komen er wel meer ingewikkelde onderwerpen en uitwerkingen aan bod. De training gaat tevens over een manier van denken om de beschikbare technologie van onder andere Power Automate zo effectief mogelijk in te zetten voor uw organisatie.

 

 

Power Automate advanced training,Incompanybrain

Na deze Power Automate advanced training:

 • Heeft u geleerd hoe u de inzet van RPA organisatorisch en beleidsmatig vorm kunt geven en wat daarbij de belangrijke aandachtspunten en risico’s zijn;
 • Bent u vertrouwd geraakt met het gebruik van expressies, om dynamische inhoud te combineren, te werken met data, formules, checks, et cetera;
 • Heeft u (globaal) gezien hoe Power Apps werkt en op welke manieren u dit kunt combineren met Power Automate en andere Office toepassingen;
 • Heeft u handvaten gekregen om zelf aan de slag te gaan met meer end-to-end automatiseringsoplossingen met behulp van de beschikbare middelen in Microsoft Office.

Programma Power Automate advanced training

Onderstaand programma biedt een overzicht van de onderwerpen die aan bod komen in deze Power Automate advanced training. Naast deze advanced training bieden we ook een Power Automate basis training en een Power Automate verdiepingstraining aan. Voor een incompany training maken wij ook graag een programma op maat voor u uit de programma’s van deze drie trainingen, zodat de training perfect aansluit op uw specifieke wensen, kennisbehoefte en kennisniveau.

Blok 1 - RPA embedden binnen de organisatie

 • Een RPA-team in uw organisatie?
 • Beleidsmatige inkadering van RPA
 • Governance en security

 

Praktijkcase training Intelligent Process Automation

Blok 2 - Demonstratie: De werking van Power Automate (advanced)

 • Het gebruik maken van expressies
 • Variabelen aanmaken en gebruiken in de flow
 • Werken met stringmanpulatie, matrixvariabelen, datum/tijd, etc.
Incompany training RPA in Business van Incompanybrain

Blok 3 - Praktijkopdracht 'Een geavanceerde workflow bouwen'

Aan de hand van een oefenboek met een concrete opdracht en bijbehorende uitleg oefent u de besproken onderdelen. Zo leert u hoe expressies en variabelen gebruikt kunnen worden en welke eigenaardigheden en voordelen dat kent. Door de oefeningen leert u zich de besproken concepten en technieken eigen te maken en (veelvoorkomende) problemen te herkennen.

Incompany training RPA in Business van Incompanybrain

Blok 4 - Automatisering naar een hoger niveau

 • Verkenning Microsoft Power Apps
 • End- to-end automatisering middels slimme combinaties
 • Het onderdeel Goedkeuringen
 • Bespreking restpunten en uitdagingen

Reacties van deelnemers

De training was leuk, uitdagend en moeilijk, maar werd heel ontspannen gedaan door de trainers.

Rinske, Functioneel beheerder

Prima introductie training op leuke manier gegeven.

Laurens, Projectleider ICT

“Informeel en ontspannen training met persoonlijke aandacht en ondersteuning”

Patricia, Formule coördinator

“Duidelijke uitleg en goed georganiseerd”

Emile, Category manager

Trainers uit de praktijk

Deze training wordt gegeven door ervaren trainers van MvR Digital Workforce zoals bijvoorbeeld Johans Brink en Lisa Boerdam.

Foto Johans Brink MVR Digital Workforce

Johans Brink

Johans Brink is werkzaam als senior consultant RPA bij MvR Digital Workforce waar hij voortdurend bezig is om mensen en organisaties effectiever en efficiënter te maken. Zijn kracht is het snel en goed doorgronden van uiteenlopende en complexe processen en thema’s. Door deze te vertalen naar een innovatieve automatiseringsoplossing en -architectuur, kunnen organisaties maximaal worden ondersteund door alle mogelijkheden die technologie te bieden heeft. Johans is analytisch sterk en heeft ruime ervaring met projecten en implementaties met betrekking tot RPA, zaakgericht- en datagedreven werken. Daarnaast heeft hij veel affiniteit met ICT, digitalisering, managementinformatie en data-analyse..

 

Lisa Boerdam MvR & Partners, trainer Power Automate basis training Incompanybrain

Lisa Boerdam

Lisa is RPA Consultant bij MvR Digital Workforce en ook een ervaren en gecertificeerd RPA Developer met UiPath en Microsoft Power Automate. Met een Master in Aardwetenschappen en een minor in IT heeft ze destijds gekozen voor een baan als consultant bij MvR & Partners om klanten te helpen bij hun digitaliseringsstrategie.

Lisa heeft ruime ervaring met het bouwen van softbots bij o.a. gemeente Arnhem, gemeente Hilversum, Meerinzicht en gemeente Schiedam. Van simpele toepassingen tot zeer geavanceerde softbots. Daarnaast heeft Lisa diverse RPA trainees begeleid en teams bij klanten meegenomen bij hun eerste ervaringen in het gebruik en het bouwen van de softbots.

Doelgroep

Voor wie is deze Power Automate advanced training bestemd?

Deze training is bestemd voor iedereen die interesse heeft in robotisering en proces automatisering en de specifieke mogelijkheden in Power Automate wil leren kennen. Voor deze training voor gevorderden dient u al ervaring te hebben met Power Automate. 

Meer informatie over deze training?

Neem contact op met Kim Lucassen via:
06 – 83 94 54 99 of stuur een mail naar kim@incompanybrain.nl

Benodigdheden voor deze cursus:

 • Een eigen laptop per persoon.
 • De beschikking over een Microsoft Office 365 account voor bedrijven (waarbij ook de e-mail is geïntegreerd in Office 365). Desgewenst kunnen deze op verzoek ook (tijdelijk) door MvR Digital Workforce worden geleverd om deel te kunnen nemen.