Power Automate verdiepingstraining

Power Automate verdiepingstraining

Incompany training ~ duur: 1 dagdeel

De focus in deze training ligt op de werking van Power Automate Cloud en de integratie met andere Office 365 applicaties. Dit zijn de onderdelen die voor de meeste gebruikers toegankelijk en beschikbaar zijn. Deze verdiepingstraining is een vervolg op onze Power Automate basis training. Tevens is deze training een goed startpunt voor deelnemers die zelfstandig al kennis hebben opgedaan met Power Automate.

Power Automate training voor elk niveau

Wij bieden Power Automate trainingen aan op drie niveaus. Bekijk ook eens onze Power Automate basis training en onze Power Automate advanced training. Voor een incompany training maken wij ook graag een programma op maat voor u uit de programma’s van deze drie trainingen, zodat de training perfect aansluit op uw specifieke wensen, kennisbehoefte en kennisniveau.

Automatiseer tijdrovende taken met Power Automate

Met de komst van Robotic Process Automation kunnen menselijk taken steeds meer geautomatiseerd worden uitgevoerd. Microsoft Power Automate is een tool die door steeds meer bedrijven wordt ingezet om taken op een toegankelijke manier te automatiseren. Zonder veel programmeerkennis is het mogelijk om op een praktische en eenvoudige manier werkstromen te maken tussen apps, bestanden en gegevens en op die manier tijdrovende taken te automatiseren. Het eenvoudiger en efficiënter inrichten van uw processen, verhoogt de algehele productiviteit en maakt uw organisatie flexibeler en wendbaarder. 

Verdiep uw kennis van Power Automate

In deze training wordt uw kennis van Power Automate verder verdiept. Deze sessie is een vervolg op onze Power Automate basis training, maar is tevens een goed startpunt voor deelnemers die zelfstandig al kennis hebben opgedaan met Power Automate.

In deze sessie leert u welke valkuilen en kansen er zijn om dergelijke tools breder in te zetten. U gaat inhoudelijk aan de slag met een wat meer gelaagde opbouw van de werkstromen. Hoe bepaalt u voorwaarden en hoe bouwt u een check op de gegevens in uw werkstroom? Daarnaast kijken we ook naar het combineren van meerdere applicaties en de wat meer geavanceerde functies die beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld Excel of SharePoint.

Training Power Automate, Incompanybrain

Na deze Power Automate verdiepingstraining:

 • Bent u vertrouwd met het inzetten van besturingselementen, zoals loops en condities;
 • Kunt u in de werkstroom gebruik maken van informatie uit een losse databron, zoals bijvoorbeeld een SharePoint List, een Excel bestand of een Forms reactie;
 • Heeft u een workflow gebouwd die in staat is om informatie in een externe bron aan te passen of aan te vullen;
 • Bent u (meer) in staat om te werken met Dynamische Inhoud;
 • Bent u bekend met de geavanceerde functies die beschikbaar zijn in de connectoren van bijvoorbeeld Excel of SharePoint.

Programma Power Automate verdiepingstraining

Blok 1: RPA inzetten binnen uw organisatie

 • Ervaringen met RPA binnen organisaties
 • Op welke manieren en waarvoor kunt u RPA toepassen?
 • Inhoudelijke en organisatorische uitdagingen bij een (bredere) inzet van RPA
 • Valkuilen en kansen

Blok 2 - Demonstratie: De werking van Power Automate (verdieping)

 • Het gebruik van besturingselementen
 • Meer doen met ‘dynamische inhoud’
 • Gebruik maken van externe databronnen
 • Geavanceerde functies in connectoren
Incompany training RPA in Business van Incompanybrain

Blok 3 - Praktijkopdracht 'Een workflow bouwen met gelaagde opbouw'

Aan de hand van een oefenboek met een concrete opdracht en bijbehorende uitleg past u op basis van duidelijk praktijkcases de besproken elementen in een workflow. De opdracht bevat voldoende uitleg en handreikingen om zelfstandig de nieuwe concepten en technieken toe te passen. Met deze kennis op zak zijn de mogelijkheden om (zelf) verder te experimenteren eindeloos!

Reacties van deelnemers

De training was leuk, uitdagend en moeilijk, maar werd heel ontspannen gedaan door de trainers.

Rinske, Functioneel beheerder

“Een training met heldere instructie én realistische praktijopdrachten in één gecombineerd”

Marit, HR Officer

“Informeel en ontspannen training met persoonlijke aandacht en ondersteuning”

Patricia, Formule coördinator

Prima introductie training op leuke manier gegeven.

Laurens, Projectleider ICT

Trainers uit de praktijk

Deze training wordt gegeven door een of meerdere ervaren trainers van MvR Digital Workforce, zoals Nick Wesseling, Erik Verleg en Jimme van Stuijvenberg.

Nick Wesseling MvR Digital Workforce

Nick Wesseling

Nick is RPA Consultant bij MvR Digital Workforce en heeft al vele klanten, zoals de Rechtspraak en diverse Gemeentes, geholpen met de automatisering van administratieve processen.

De aanpak van Nick is zeer gestructureerd, gedisciplineerd en georganiseerd en hij past dit het liefst toe tijdens het optimaliseren van complexe problemen of processen. Het menselijke aspect van werk komt daar vaak bij te pas en staat hoog bij Nick in het vaandel. Hij is een echte teamspeler en krijgt veel energie van het halen van het maximale uit het team of een trainingsgroep. Middels een training wil hij de kennis van zoveel mogelijk mensen op dit gebied vergroten en organisaties zelf laten ervaren hoe gemakkelijk automatiseren is.

 

Luca Meima MvR Digital Workforce

Erik Verleg

Erik is een RPA Consultant bij MvR Digitale Workforce. Hij is betrokken bij het optimaliseren en automatiseren van bedrijfsprocessen voor diverse klanten.

Erik is zowel gepassioneerd als analytisch, kwaliteiten die hem in staat stellen niet alleen de efficiëntie te verhogen, maar ook om mensen te inspireren en te begeleiden bij de transformatie van hun dagelijkse werkzaamheden. Zijn vermogen om complexe technische concepten begrijpelijk te maken, maakt hem een prettige trainer van Power Automate en Power Apps-trainingen die niet alleen informatief, maar ook boeiend zijn.

Foto Jimme van Stuijvenberg, MvR Digital Workforce

Jimme van Stuijvenberg

Jimme is een gedreven RPA Consultant bij MvR Digital Workforce, met waardevolle werkervaring bij verschillende grote gemeentes en Rijksoverheid. Hij zet zich in om op een toegankelijke manier kennis over te dragen en organisaties te laten ontdekken hoe eenvoudig automatiseren kan zijn.

Op dit moment is Jimme actief bezig met het opzetten van een nieuw project bij de Rijksoverheid, waar hij zijn energie en enthousiasme inzet om vanaf de basis iets nieuws te creëren. Als ontwikkelaar en trainer voor Power Automate en Power Apps trainingen draagt hij bij aan het vergroten van kennis binnen organisaties en inspireert hij anderen om de mogelijkheden van automatisering te verkennen.

 

Doelgroep

Voor wie is deze training Power Automate verdiepingstraining bestemd?

Deze training is bestemd voor iedereen die interesse heeft in robotisering en proces automatisering en de specifieke mogelijkheden in Power Automate wil leren kennen.

Deze verdiepingstraining is een vervolg op onze Power Automate basis training. Tevens is deze training een goed startpunt voor deelnemers die zelfstandig al kennis hebben opgedaan met Power Automate

 

Meer informatie over deze training?

Neem contact op met Kim Lucassen via:
06 – 83 94 54 99 of stuur een mail naar kim@incompanybrain.nl

Benodigdheden voor deze training

 • Een eigen laptop per persoon.
 • Tijdens de training werkt u in een testomgeving Office 365 die speciaal is ingericht voor de training. Elke deelnemer krijgt hier aparte inloggegevens voor.