Power Automate verdiepingstraining

Power Automate verdiepingstraining

Incompany training ~ duur: 1 dagdeel

De focus in deze training ligt op de werking van Power Automate Cloud en de integratie met andere Office 365 applicaties. Dit zijn de onderdelen die voor de meeste gebruikers toegankelijk en beschikbaar zijn. Deze verdiepingstraining is een vervolg op onze Power Automate basis training. Tevens is deze training een goed startpunt voor deelnemers die zelfstandig al kennis hebben opgedaan met Power Automate.

Power Automate training voor elk niveau

Wij bieden Power Automate trainingen aan op drie niveaus. Bekijk ook eens onze Power Automate basis training en onze Power Automate advanced training. We kunnen deze drie trainingen ook combineren om een training voor u op maat te maken.

Automatiseer tijdrovende taken met Power Automate

Met de komst van Robotic Process Automation kunnen menselijk taken steeds meer geautomatiseerd worden uitgevoerd. Microsoft Power Automate is een tool die door steeds meer bedrijven wordt ingezet om taken op een toegankelijke manier te automatiseren. Zonder veel programmeerkennis is het mogelijk om op een praktische en eenvoudige manier werkstromen te maken tussen apps, bestanden en gegevens en op die manier tijdrovende taken te automatiseren. Het eenvoudiger en efficiënter inrichten van uw processen, verhoogt de algehele productiviteit en maakt uw organisatie flexibeler en wendbaarder. 

Verdiep uw kennis van Power Automate

In deze training wordt uw kennis van Power Automate verder verdiept. Deze sessie is een vervolg op onze Power Automate basis training, maar is tevens een goed startpunt voor deelnemers die zelfstandig al kennis hebben opgedaan met Power Automate.

In deze sessie leert u welke valkuilen en kansen er zijn om dergelijke tools breder in te zetten. U gaat inhoudelijk aan de slag met een wat meer gelaagde opbouw van de werkstromen. Hoe bepaalt u voorwaarden en hoe bouwt u een check op de gegevens in uw werkstroom? Daarnaast kijken we ook naar het combineren van meerdere applicaties en de wat meer geavanceerde functies die beschikbaar zijn voor bijvoorbeeld Excel of SharePoint.

Training Power Automate, Incompanybrain

Na deze Power Automate verdiepingstraining:

 • Bent u vertrouwd met het inzetten van besturingselementen, zoals loops en condities;
 • Kunt u in de werkstroom gebruik maken van informatie uit een losse databron, zoals bijvoorbeeld een SharePoint List, een Excel bestand of een Forms reactie.
 • Heeft u een workflow gebouwd die in staat is om informatie in een externe bron aan te passen of aan te vullen.
 • Bent u (meer) in staat om te werken met Dynamische Inhoud.
 • Bent u bekend met de geavanceerde functies die beschikbaar zijn in de connectoren van bijvoorbeeld Excel of SharePoint.

Programma Power Automate verdiepingstraining

Onderstaand programma biedt een overzicht van de onderwerpen die aan bod komen in deze Power Automate verdiepingstraining. Naast deze verdiepingstraining bieden we ook een Power Automate basis training en een Power Automate advanced training aan. Voor een incompany training maken wij ook graag een programma op maat voor u uit de programma’s van deze drie trainingen, zodat de training perfect aansluit op uw specifieke wensen, kennisbehoefte en kennisniveau.

Blok 1: RPA inzetten binnen uw organisatie

 • Ervaringen met RPA binnen organisaties
 • Op welke manieren en waarvoor kunt u RPA toepassen?
 • Inhoudelijke en organisatorische uitdagingen bij een (bredere) inzet van RPA
 • Valkuilen en kansen

Blok 2 - Demonstratie: De werking van Power Automate (verdieping)

 • Het gebruik van besturingselementen
 • Meer doen met ‘dynamische inhoud’
 • Gebruik maken van externe databronnen
 • Geavanceerde functies in connectoren
Incompany training RPA in Business van Incompanybrain

Blok 3 - Praktijkopdracht 'Een workflow bouwen met gelaagde opbouw'

Aan de hand van een oefenboek met een concrete opdracht en bijbehorende uitleg past u op basis van duidelijk praktijkcases de besproken elementen in een workflow. De opdracht bevat voldoende uitleg en handreikingen om zelfstandig de nieuwe concepten en technieken toe te passen. Met deze kennis op zak zijn de mogelijkheden om (zelf) verder te experimenteren eindeloos!

Reacties van deelnemers

De training was leuk, uitdagend en moeilijk, maar werd heel ontspannen gedaan door de trainers.

Rinske, Functioneel beheerder

Prima introductie training op leuke manier gegeven.

Laurens, Projectleider ICT

“Informeel en ontspannen training met persoonlijke aandacht en ondersteuning”

Patricia, Formule coördinator

“Duidelijke uitleg en goed georganiseerd”

Emile, Category manager

Trainers uit de praktijk

Deze training wordt gegeven door een van de ervaren trainers van MvR Digital Workforce, zoals bijvoorbeeld Lisa Boerdam.

Lisa Boerdam MvR & Partners, trainer Power Automate basis training Incompanybrain

Lisa Boerdam

Lisa is RPA Consultant bij MvR Digital Workforce en ook een ervaren en gecertificeerd RPA Developer met UiPath en Microsoft Power Automate. Met een Master in Aardwetenschappen en een minor in IT heeft ze destijds gekozen voor een baan als consultant bij MvR & Partners om klanten te helpen bij hun digitaliseringsstrategie.

Lisa heeft ruime ervaring met het bouwen van softbots bij o.a. gemeente Arnhem, gemeente Hilversum, Meerinzicht en gemeente Schiedam. Van simpele toepassingen tot zeer geavanceerde softbots. Daarnaast heeft Lisa diverse RPA trainees begeleid en teams bij klanten meegenomen bij hun eerste ervaringen in het gebruik en het bouwen van de softbots.

Meer informatie over deze training?

Neem contact op met Kim Lucassen via:
06 – 83 94 54 99 of stuur een mail naar kim@incompanybrain.nl

Doelgroep

Voor wie is deze training Power Automate verdiepingstraining bestemd?

Deze training is bestemd voor iedereen die interesse heeft in robotisering en proces automatisering en de specifieke mogelijkheden in Power Automate wil leren kennen.

Deze verdiepingstraining is een vervolg op onze Power Automate basis training. Tevens is deze training een goed startpunt voor deelnemers die zelfstandig al kennis hebben opgedaan met Power Automate

 

Benodigdheden voor deze training

 • Een eigen laptop per persoon.
 • De beschikking over een Microsoft Office 365 account voor bedrijven (waarbij ook de e-mail is geïntegreerd in Office 365). Desgewenst kunnen deze op verzoek ook (tijdelijk) door MvR Digital Workforce worden geleverd om deel te kunnen nemen.