Mindful aan het werk

Mindful aan het werk

Incompany training – 1 dagdeel – online en klassikaal

Methode Karin de Galan

De training “Mindful aan het werk wordt gegeven volgende de methode van Karin de Galan.​

Werken met het didactisch model van Karin de Galan heeft een aantal voordelen: gericht werken aan leerdoelen, goede aansluiting op de praktijk van de deelnemers, iedereen in de leerstand en werken aan successen.

Chaos in je hoofd

Ervaar je ook regelmatig een (te) hoge werkdruk of worstel je met alle taken en verantwoordelijkheden die op je afkomen? Heb je het gevoel continue achter de feiten aan te lopen? Je bent met tig zaken tegelijkertijd bezig en begint het overzicht kwijt te raken. Wanneer krijg je nou eens de tijd om een taak af te ronden? Je kunt dan eindelijk iets af strepen van je to-dolijst, waardoor er misschien iets meer ruimte in je hoofd komt.

Geconcentreerd en ontspannen werken

In deze training leer je welke stappen je  kunt zetten om meer rust te krijgen in je werk. Hoe kun je op een geconcentreerde maar toch ontspannen manier werken? Je leert hoe je je beter kunt focussen op één taak en hoe je kunt schakelen tussen activiteit en rust. Hierdoor krijg je weer meer plezier in je werk en kun je thuis het werk beter los laten. Je houdt meer energie over voor hobby’s, je gezin, of andere activiteiten waar je energie van krijgt.

Training Mindful aan het werk, Incompanybrain

In deze training “Mindful aan het werk” leer je:

 • welke stappen je kunt zetten om meer rust in je werk te krijgen;
 • geconcentreerd en ontspannen te werken;
 • hoe je je eigen gedachten positief kunt ombuigen;
 • hoe je beter naar je lijf, gedachten en emoties kunt luisteren;
 • te schakelen tussen activiteiten en rust;
 • rustig te reageren op collega’s of je leidinggevende.

Programma

Jouw ideale weekplanning, training grip, balans en werkplezier Incompanybrain

Mindful aan het werk

 • Aandacht voor lijf, gedachten en emoties
 • Rustig reageren in gesprek met collega’s en/of leidinggevende
  – Minder oordelen en meer begrip
 • Schakelen tussen activiteiten en rust
  – Natuurlijke pauzes
  – Leren ontspannen
 • Focussen op 1 taak

Interesse in een 1-op-1 sessie of een intervisiesessie?

We kunnen ons voorstellen dat je in een groep niet alles wilt delen. Wil je graag met de trainer 1-op-1 verder inzoomen op lastige situaties en dingen waar je tegen aan loopt? Dat kan. Plan dan additioneel een (online) 1-op-1 sessie van 1 uur om dieper in te gaan op jouw specifieke persoonlijke situatie. Ook een intervisie sessie met het hele team is mogelijk.

Neem hiervoor contact op met Kim Lucassen.

 

Wilt u deze training met 1 of 2 personen volgen?

Schrijf u dan in voor de training met open inschrijving.

Trainer uit de praktijk

Foto Marlies de Waard-Veuger _ZininTijd_Website

Marlies de Waard-Veuger

Marlies de Waard-Veuger is oprichter van Zin in Tijd. Ze is een enthousiaste trainer en facilitator. Ze geeft regelmatig trainingen op het gebied van communicatieve vaardigheden, persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Naast het begeleiden en faciliteren van teams en afdelingen geeft Marlies ook individuele begeleiding.

Marlies is tevens (kern)docent van de module Professionele Identiteit en Persoonlijk Leiderschap bij Avans+. Daarbij verzorgt zij lessen in persoonlijke en professionele ontwikkeling aan werkende mbo’ers in de zorg die de hbo-opleiding Verpleegkunde volgen. Marlies haar kracht is mensen in te zetten op hun kwaliteiten en goed naar elkaar te laten luisteren. Hierbij hoort zij niet alleen wat er wordt gezegd, maar ook wat er niet wordt gezegd.

 

Marlies heeft onder andere trainingen en sessies verzorgd bij:

 • Gemeente Waalre
 • Curio
 • Avans+
 • SDW zorg

Wat zeggen deelnemers over Marlies?

“Marlies had oog voor iedereen en weet door dingen heen te prikken. Erg knap!”

“Marlies is ontzettend betrokken, enthousiast, innovatief, inlevend, kritisch en positief. Alsof ze zelf van het team, waarin ik werk, deel uitmaakt. Ze loopt over van goede ideeën, waar we echt iets aan hebben. Zo zouden meer mensen mogen werken wat mij betreft!”

“In het intakegesprek ontdekte Marlies snel de kern van de opdracht waardoor we efficiënt tot het dagprogramma kwamen. Tijdens de training hield zij goed in de gaten dat de deelnemers open bleven staan voor hetgeen er besproken werd. Een mooie balans tussen vorm en inhoud. Op een gegeven moment deed zij een interventie op het gevoelsniveau van de deelnemers waardoor tot het einde toe ontwikkeling en voortgang mogelijk bleef”

Voor wie is deze persoonlijke effectiviteitstraining bestemd?

Deze training is voor iedereen die meer rust in zijn werk wil krijgen, beter wil leren focussen op één taak, beter wil leren luisteren naar je lijf, gedachten en emoties en zijn of haar werkplezier wil verhogen.

Ook interessant

Bekijk ook onze andere persoonlijke effectiviteitstrainingen met Marlies de Waard-Veuger.

 

Meer informatie over deze training?

Neem contact op met Kim Lucassen via:
06 – 83 94 54 99 of stuur een mail naar kim@incompanybrain.nl