Zeg gewoon eens NEE

Zeg ‘gewoon’ eens NEE

Incompany training – 1 dagdeel – online en klassikaal

Methode Karin de Galan

De training “Zeg gewoon eens NEE” wordt gegeven volgens de methode van Karin de Galan.​

Werken met het didactisch model van Karin de Galan heeft een aantal voordelen: gericht werken aan leerdoelen, goede aansluiting op de praktijk van de deelnemers, iedereen in de leerstand en werken aan successen.

Waarom heb ik nou weer ja gezegd?

Worstel je regelmatig met tijdsdruk? Is je agenda overvol gepland met taken en afspraken en komen hier vaak nog last minute verzoeken van anderen bij? En heb je het gevoel dat je hier bijna geen nee op kunt of mag zeggen tegen jouw leidinggevende of die fijne collega? Als je alle taken en opdrachten aanpakt en overal maar ja tegen zegt, dan houd je uiteindelijk maar weinig energie over aan het einde van de week. Het gevoel van druk neemt alleen maar toe.

Manage je eigen werkdruk 

Tijdens deze training leer je hoe je je eigen werkdruk beter kunt bewaken en managen door vaker nee te zeggen. We gaan aan de slag met jouw eigen praktijksituaties. Je leert om op een goede manier nee te zeggen en krijgt inzicht in jouw eigen overtuigingen waarom je wel of niet nee wilt zeggen.

Zeg gewoon eens nee. Training nee leren zeggen. Incompanaybrain

In deze training “Zeg gewoon eens Nee” leer je:

 • makkelijker en duidelijker je grenzen aan te geven;
 • goed naar een ander te luisteren;
 • hoe je goed voor jezelf zorgt en in contact blijft met jezelf;
 • je eigen werkdruk te bewaken;
 • hoe je zorgt dat je gehoord wordt;
 • hoe je op de juiste manier nee kunt zeggen.
 • je krijgt tevens inzicht in je eigen overtuigingen waarom je wel of niet nee wilt zeggen.

Programma

Jouw ideale weekplanning, training grip, balans en werkplezier Incompanybrain

Zeg 'gewoon' eens NEE

 • Hoe bewaak je je eigen werkdruk?
 • Goed leren luisteren
 • Makkelijker/ duidelijker je grenzen aangeven
 • Hoe zorg je dat je gehoord wordt?
 • Nee zeggen op de juiste manier

Interesse in een 1-op-1 sessie of een intervisiesessie?

We kunnen ons voorstellen dat je in een groep niet alles wilt delen. Wil je graag met de trainer 1-op-1 verder inzoomen op lastige situaties en dingen waar je tegen aan loopt? Dat kan. Plan dan additioneel een (online) 1-op-1 sessie van 1 uur om dieper in te gaan op jouw specifieke persoonlijke situatie. Ook een intervisie sessie met het hele team is mogelijk.

Neem hiervoor contact op met Kim Lucassen.

 

Wilt u deze training met 1 of 2 personen volgen?

Schrijf u dan in voor de training met open inschrijving.

Trainer uit de praktijk

Marlies de Waard-Veuger - Zin in Tijd - Trainer Incompanybrain. Trainer nee leren zeggen.

Marlies de Waard-Veuger

Marlies de Waard-Veuger is oprichter van Zin in Tijd. Ze is een enthousiaste trainer en facilitator. Ze geeft regelmatig trainingen op het gebied van communicatieve vaardigheden, persoonlijk leiderschap en persoonlijke ontwikkeling. Naast het begeleiden en faciliteren van teams en afdelingen geeft Marlies ook individuele begeleiding.

Marlies is tevens trainer van De Nationale Zorgklas, een landelijk initiatief wat ten tijde van de Corona crisis is ontstaan. Zij bereidt extra hulpkrachten voor op werken in de zorg via een versneld, online leertraject . Marlies haar kracht is mensen in te zetten op hun kwaliteiten en goed naar elkaar te laten luisteren. Hierbij hoort zij niet alleen wat er wordt gezegd, maar ook wat er niet wordt gezegd.

 

Marlies heeft onder andere trainingen en sessies verzorgd bij:

 • Gemeente Waalre
 • Curio
 • Avans+
 • SDW zorg

Wat zeggen deelnemers over Marlies?

“Marlies had oog voor iedereen en weet door dingen heen te prikken. Erg knap!”

“Marlies is ontzettend betrokken, enthousiast, innovatief, inlevend, kritisch en positief. Alsof ze zelf van het team, waarin ik werk, deel uitmaakt. Ze loopt over van goede ideeën, waar we echt iets aan hebben. Zo zouden meer mensen mogen werken wat mij betreft!”

“In het intakegesprek ontdekte Marlies snel de kern van de opdracht waardoor we efficiënt tot het dagprogramma kwamen. Tijdens de training hield zij goed in de gaten dat de deelnemers open bleven staan voor hetgeen er besproken werd. Een mooie balans tussen vorm en inhoud. Op een gegeven moment deed zij een interventie op het gevoelsniveau van de deelnemers waardoor tot het einde toe ontwikkeling en voortgang mogelijk bleef”

Voor wie is deze persoonlijke effectiviteitstraining bestemd?

Deze training is voor iedereen die meer grip op zijn werk wil krijgen, zijn of haar grenzen wil leren aangeven, nee wil leren zeggen, een betere balans tussen werk en privé wil creëren en zijn of haar werkplezier wil verhogen.

Ook interessant

De training “Zeg gewoon eens NEE” wordt vaak in combinatie met de training “Jouw ideale weekplanning” en de training “Mindful aan het werk” gevolgd. Bekijk ook deze trainingen.

 

Meer informatie over de training “Zeg gewoon eens NEE”?

Neem contact op met Kim Lucassen via:
06 – 83 94 54 99 of stuur een mail naar kim@incompanybrain.nl